Hotelul de gheață de la Bâlea Lac, inaugurat

Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac va fi inaugurat oficial, astăzi, în prezenţa ambasadorului Canadei în România, Kevin Hamilton.

Anul acesta, tema construcţiei unice în România este muzica.

Cele 16 camere şi trei igluuri sunt decorate cu sculpturi în gheaţă ale unor cunoscuţi artişti naţionali şi mondiali, cum sunt Corina Chiriac, Gheorghe Zamfir, Madonna, Michael Jackson sau Elvis Prestley.

Hotelul a fost deschis pentru turişti încă din decembrie, o noapte de cazare costând 100 de euro.

Luna trecută, la Biserica de gheață de la Bâlea Lac a fost oficiată o cununie civilă.

La Bâlea Lac se poate ajunge doar traversând cu telecabina Valea Bâlea, printre munţi acoperiţi de zăpadă.

Unic în sud-estul Europei, hotelul este situat la Bâlea Lac în judeţul Sibiu, la peste 2.000 de metri altitudine, în inima munţilor Făgăraş.

Cu denumirea internaţională ”Hotel of Ice”, acesta este un proiect inedit ce atrage în fiecare iarnă mii de turişti din România şi din întreaga lume.

Anul acesta este inaugurat pentru a treisprezecea oară, fiind clădit an de an, începând din 2005, potrivit www.hotelofice.com. Este construit integral din zăpadă şi din blocuri de gheaţă extrase din cel mai mare lac glaciar al Munţilor Făgăraş, Bâlea Lac, şi sculptate manual de meseriaşi locali pricepuţi. Aceştia folosesc blocuri de gheaţă ce ajung la dimensiuni de 70 de centimetri, cântărind aproape 70 de kilograme şi lucrează la temperaturi sub zero grade. Montează sute de astfel de blocuri de gheaţă şi le fixează cu apă şi zăpadă pentru ca hotelul să fie trainic şi reuşesc să îl înalţe în mai puţin de o lună, chiar dacă rezistă o perioadă scurtă din an, numai trei luni de zile.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS