Confidenţialitate

Horodnicul de Sus, un colț din raiul bucovinean

Știm prea bine că Bucovina e un loc cu totul special, care merită să fie promovat și vizitat de toată lumea. Una dintre cele mai vechi așezări din acest ținut este satul Horodnic de Sus, din județul Suceava, atestat documentar din secolul al 14-lea.

 

Horodnicul de Sus este un loc în care încă mai găsim acele tradiții minunate, care amintesc de copilărie și de bunici, de sărbători, de atmosfera din casele bătrânești. De altfel, în acest sat, an de an se organizează un Festival de Tradiții și Legende Bucovinene, la care se adună toți meșterii populari de prin zonă. Sunt expuse catrințe, covoare țesute, ii, se prezintă obiceiurile, dansurile şi cântecele populare specifice zonei.

 

Pe de altă parte, Horodnicul de Sus este un punct de plecare către toate mănăstirile importante din nordul Moldovei. Astfel, turiștii care vor să facă un circuit al mănăstirilor se pot caza în această localitate și pot porni la drum către Putna, Sucevița sau Voroneț.

 

Cei care nu și-au propus să viziteze mănăstirile, pot merge la Salina de la Cacica – aflată la 25 km. Apoi, pentru că tot se pregătește deschiderea sezonului de schi, pasionații sporturilor de iarnă găsesc la 20 de kilometri distanță pârtia de la Gura Humorului. Nu e singura activitate care le va pune sângele în mișcare turiștilor; aceștia sunt așteptați cu drag la lecții de echitație la Școala ”Cai de legendă”, aflată chiar în comuna Horodnicul de Sus. Instructor le va fi Iris Nichiforiuc, fiica proprietarilor și, totodată, campioană națională la proba de 60 de km la anduranță.

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Pentru că tot vorbim despre cai și călăreți, turiștii ar trebui să-și facă timp să viziteze și Cetatea de Scaun a Sucevei. Datorită unui sistem de sunet și lumini instalat după restaurarea cetății, pe ziduri sunt proiectate umbrele unor călăreți, însoțite de sunetele copitelor. Pe un fundal sonor de vorbe și râsete, sunt proiectate și umbrele unor domnițe și cavaleri.

 

Sursa foto: www.romaniaroute.ro