Horia Tecău, sărbătorit în Deşteptarea

‘Servim’ astăzi, la Născut de Ziua lui, un jucător de tenis.

Braşoveanul Horia Tecău a fost declarat sărbătoritul zilei de către Vlad Petreanu şi George Zafiu la rubrica Născut de Ziua Lui.

Horia Tecău a împlinit luni vârsta de 30 de ani.

În spritul concursului din Deşteptarea, Vlad şi George i-au invitat pe ascultătorii Europa FM să-i ghicească numele sărbătoritului oferind indicii sugestive:

‘Primele indicii sună cam așa: e român, joacă la dublu și e încă in activitate.

Împarte aceeași zi de naștere cu fostul număr 1 mondial – la simplu și dublu – suedezul Stefan Edberg și timp de trei ani a împărțit terenul de joc cu un alt suedez: Robert Lindstedt.

Alături de Lindstedt, sărbătoritul nostru a jucat trei finale de Mare Șlem la dublu masculin. Toate s-au jucat pe iarbă, la Wembledon, și pe toate le-au pierdut. Acum constănțeanul născut în 1985 se pregătește pentru primul mare turneu al anului alături de olandezul Jean-Julien Rojer.

Cel născut astăzi face parte din echipa României pentru meciurile de Cupa Davis.

Ultimul indiciu – Ocupantul locului 16 in clasamentul ATP de dublu are în palmares o victorie la Australian Open, în proba de dublu mixt, având ca parteneră o jucătoare din Statele Unite’.

Zi de sărbătoare pentru tenisul românesc

Cinci jucători români, Horia Tecău, Florin Mergea, Raluca-Ioana Olaru, Irina-Camelia Begu şi Monica Niculescu, se află pe tablourile de dublu masculin şi feminin de la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului.

În acestă dimineaţă, Irina-Camelia Begu a eliminat-o în runda inaugurală pe a 9-a favorită, Angelique Kerber din Germania.

Perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer (România/Olanda), cap de serie numărul 6, va întâlni, în primul tur, cuplul Ricardas Berankis/Andreas Haider-Maurer (Lituania/Austria), în timp ce perechea Florian Mergea/Dominic Inglot (România/Marea Britanie), cap de serie numărul 14, va juca împotriva cuplului australian Matthew Ebden/Matt Reid.