HONG KONG: Protestatarii antiguvernamentali, disperați cu gaze lacrimogene | VIDEO

Poliţia din Hong Kong a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa, duminică seara, grupuri de manifestanţi care cer demisia autorităţilor locale pro-Beijing, relatează Agerpres, care citează o depeșă AFP.

O confruntare între protestatari și forțele de ordine s-a desfășurat în apropierea unui terminal de feribot pe insula principală a fostei colonii Marea Britanie.

Hong Kong-ul se confruntă de câteva săptămâni cu un val imens de protest pentru respingerea unui proiect de lege, deja suspendat, care permitea extrădarea infractorilor suspecţi în China.

Milioane de locuitori au participat la acțiuni de stradă care au fost în mare parte paşnice, dar care uneori au fost reprimate violent de poliţiști.

Cerinţele protestatarilor s-au extins pentru a include o anchetă independentă asupra violenţei poliţiei, mai multă democraţie şi păstrarea câştigurilor şi libertăţilor democratice – în special cea de exprimare şi independenţa justiţiei – de care acest teritoriu se bucură teoretic până în 2047, în condiţiile Acordului de retrocedare.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS