Hong Kong anunță primul deces din cauza coronavirusului. Un prim caz de infecție cu noul patogen, confirmat în Belgia

Autoritățile din Hong Kong au anunțat astăzi că au înregistrat primul caz de deces din cauza noului coronavirus în regiunea autonomă chineză. Este cea de-a doua persoană din afara Chinei continentale care își pierde viața ca urmare a infecției cu noul patogen, relatează Reuters.

Până în acest moment, noul virus a provocat la nivel global 427 de decese, dintre care 425 în China continentală și câte un deces în Hong Kong și Filipine. Numărul cazurilor de infecție cu coronavirus a depășit 20.000 în China, la care se adaugă cel puțin 151 de cazuri confirmate în 23 de alte țări și regiuni de pe glob.

Belgia tocmai a confirmat astăzi primul său caz. Este vorba de o persoană repatriată de la Wuhan, care este infectată cu noul coronavirus.

Ministerul Sănătății de la Bruxelles a confirmat că pacientul este în stare bună și nu prezintă simptome ale bolii. Pacientul este unul dintre ce nouă belgieni repatriați în cursul weekendului de la Wuhan, China, focarul inițial al epidemiei.

Persoana infectată a fost internată într-un spital pentru îngrijiri speciale, în timp ce restul belgienilor repatriați sunt ținuți sub observație.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS