Confidenţialitate

Honduras: Fost preşedinte, arestat pe aeroport pentru că ar fi încercat să iasă din ţară cu bani nedeclaraţi

Importante forțe de ordine au fost mobilizate pe aeroport pentru a-l reține pe fostul președinte Manuel Zelaya, care ar fi avut o sumă mai mare de bai asupra sa decât permite legea, fără a fi consemnată și declarată la îmbarcare. După șase ore de reținere și proteste, Manuel Zelaya a fost eliberat. Sute de susţinători ai partidului de stânga Libertad y Refundacion (Libre), coordonat de Manuel Zelaya, au blocat bulevardul de acces la aeroport dând foc la pneuri pentru a cere eliberarea fostului preşedinte. Poliţiştii i-au dispersat folosind grenade lacrimogene.

Fostul preşedinte din Honduras Manuel Zelaya a fost reţinut vineri pe aeroportul din Tegucigalpa, fiind acuzat că ar fi avut asupra sa 18.000 de dolari nedeclaraţi, o sumă despre care susţine că i-a fost plasată fără ştiinţa sa în bagaje. Banii se aflau într-un rucsac palsat în bagajul său, între haine.

Manuel Zelaya a fost eliberat circa şase ore mai târziu şi le-a declarat jurnaliştilor că procurorii vor ancheta cine a pus banii în rucsacul său.

José Manuel Zelaya Rosales a fost la 27 ianuarie 2006 ales ca președinte în Honduras, fiind succesorul lui Ricardo Maduro. La 28 iunie 2009 a fost înlăturat de la conducere de armată, ca urmare a unui conflict constituțional.

FOTO: Twitter