Holograf, o carieră de aproape 40 de ani – VIDEO

În weekendul dedicat trupei Holograf, continuăm povestea uneia dintre cele mai cunoscute trupei rock din România.

Înfiinţată în 1978, a devenit una dintre cele mai de succes trupe din ţară, fiecare dintre albumele trupei conţinând câteva cântece care au ajuns hituri.

După piese precum „Banii vorbesc”, „Dincolo de nori”, „Ţi-am dat un inel”, „Undeva departe”, „Vreau o minune”, „Să nu-mi iei niciodată dragostea” sau „N-am iubit pe nimeni aşa cum te-am iubit pe tine”,  Holograf lansează în 2011 pe DVD şi CD ”Patria Holograf Unplugged”, printr-un concert cu totul special la cinema Patria.

Holograf, împreună cu invitatul special Valentin Dinu, au susținut un recital unplugged cu piese ce se regăsesc pe ‘‘Patria Holograf Unplugged’‘, dar și piese mai vechi interpretate pentru prima oară în varianta 100% acustică.

La începutul anului 2012 trupa lansează albumul ”Love Affair”. Pe album sunt incluse nouă piese noi, dar și două bonus track-uri.

Primul single extras de pe noul material discografic se numeşte ”Nu mai e timp” și reprezintă o colaborare cu totul specială între trupa Holograf și celebra soprană Angela Gheorghiu.

De-a lungul anilor, solistul Dan Bittman a mai avut duete cu voci feminine, pe piesele Holograf, în emisiuni de divertisment cu Laura Stoica (1998) și cu Andra (2009).

Sfârșitul anului 2012 și începutul anului 2013 au adus o perioadă de pauză în activitatea trupei din cauza unor probleme de sănătate cu care s-a confruntat solistul Dan Bittman, pe care din fericire acesta le-a depășit cu succes.

În 2013 Holograf a lansat videoclipul oficial al piesei ‘‘Dacă noi ne iubim”, de pe albumul ”Love Affair” și a promovat și single-urile ”Cât de departe” și ”Roua dimineții”, de pe același album. În noiembrie 2013, ei au revenit în forță cu două concerte pe scena Sălii Palatului din București.

La sfârşitul anului 2015, Holograf lansează, printr-un concert la Sala Polivalentă din Bucureşti, cel de-al 18-lea album intitulat „Life Line”.

Cu  aproape 40 de ani de carieră și 18 albume în portofoliu, Holograf rămâne una dintre cele mai importante trupe din rock-ul românesc.