Holograf, de la „Ţi-am dat un inel” la „Primăvara începe cu tine” – VIDEO

După 20 de ani de la înfiinţare şi după mai multe schimbări în componenţă, Holograf lansează în 1998 albumul de succes ”Supersonic”. Single-ul ”Ți-am dat un inel” devine unul dintre cele mai mari succese ale formației.

Un an mai târziu trupa scoate pe piaţă albumul „Undeva departe”, ce conține piesa ce dă titlul albumului precum și alte nouă piese mai vechi, reorchestrate. La acest album Holograf a colaborat cu Marius Bațu — chitară acustică și voce.

Albumul următor, ”Holografica’‘, apărut în noiembrie 2000, s-a vândut în primele două săptămâni în 100.000 de exemplare și toate biletele turneului au fost vândute cu o săptămână înaintea fiecărui concert.

Albumul „Pur și simplu”, lansat în 2003 și urmat de un turneu național de succes, ridică din nou recordul vânzărilor la peste 250.000 de unități. Compus, aranjat, înregistrat și produs de Holograf, albumul este prima realizare complet independentă, moment în care grupul a considerat că are experiență suficientă ca să-și decidă singur drumul.

Cinci dintre piesele acestui album au devenit hit-uri, reușind să rămână trei ani în atenția publicului, lucru puțin obișnuit într-o piață muzicală foarte dinamică. La acest album, membrii trupei au colaborat cu Mihai Coman, Emil Soumah, Nuțu Olteanu, Alexandra Ungureanu, Cătălin Cucerzan, Rudy Bloch, Silviu Albei, Panci Constandache sau Marcel Iureș.

În martie 2009 Holograf a lansat, printr-un concert la Sala Polivalentă din București, albumul ‘‘Primăvara începe cu tine”. Materialul este un ‘‘Best of” ce conține 15 dintre cele mai frumoase balade interpretate de Holograf încă de la lansarea trupei. Pe 10 iulie 2009, Holograf a primit un Disc de Aur pentru vânzările albumului ‘‘Primăvara începe cu tine”.

Pe 1 martie 2010, Holograf a lansat un nou single, ”Fericire în dar’‘, un cadou de 1 Martie pentru toate femeile.