Confidenţialitate

Suspiciuni de holeră la bordul unui vas de croazieră. Peste 3.000 de oameni, blocați pe un vapor în largul insulei Mauritius | AUDIO

Există susipciuni de holeră la bordul unui vas de croazieră: peste 3.000 de oameni sunt blocați pe un vapor în largul insulei Mauritius din Africa de Est, după ce unii dintre ei au prezentat simptome digestive. Autoritățile din Mauritius au refuzat acostarea ambarcatiunii de lux în port și au prelevat probe de la persoanele bolnave.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La bordul vasului de croazieră Norwegian Down, deținut de o companie americană, se află peste 2100 de pasageri și peste 1000 de membri ai echipajului. Aceștia tocmai și-au încheiat o călătorie de 12 zile pornind din Africa de Sud către Madagascar și insulele La Reunion și Mauritius.

Africa de Sud se confruntă în prezent cu unul dintre cele mai grave focare de holeră din ultimii ani, iar 14 pasageri și un membru al echipajului au prezentat vărsături și diaree și sunt suspectați că ar avea holeră. Ei au fost izolați de restul oamenilor aflați pe vapor, iar autoritățile sanitare din Mauritius au prelevat probe și le-au dus la un laborator. Rezultatele vor fi gata marți. Acostarea vasului în portul capitalei Mauritius nu a fost permisă și nici pe insula franceză La Réunion.

Compania care deține vasul de croazieră a anunțat că pe vapor, s-au luat măsuri sporite pentru igienizare și pentru protejarea călătorilor și a personalului. Alți peste 2200 de turiști așteaptă să se îmbarce pe acest vapor din Mauritius către Africa de Sud.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: MAE: Dispariția celor două românce în urma incendiului din Valencia nu a fost confirmată oficial de autoritățile spaniole | AUDIO