HARGHITA: Trafic în condiții de iarnă în tot județul

Circulaţia se desfăşoară în condiţii de iarnă în tot judeţul Harghita, în urma ninsorilor căzute în cursul nopţii de duminică spre luni, potrivit informaţiilor furnizate de Prefectura Harghita.

Stratul de zăpadă de pe carosabil este de aproximativ 1 cm pe DN 11 B Cozmeni – Târgu Secuiesc, pe DN 12 Tuşnad – Izvoru Mureşului – Topliţa, pe DN 15 Topliţa – Borsec, pe DN 13 A Praid – Odorheiu Secuiesc – Miercurea Ciuc şi pe DN 12 A Miercurea Ciuc – Comăneşti şi ajunge la 2 centimetri pe DN 12 C Gheorgheni – Lacu Roşu şi la cinci centimetri pe DN 13 B Gheorgheni – Praid, în pasul Bucin, notează Agerpres.

Drumarii au acţionat cu 26 de utilaje de deszăpezire şi au împrăştiat 166 de tone de material antiderapant şi continua să intervină, ţinând cont că ninge în tot judeţul.

Şi pe drumurile judeţene se acţionează pentru deszăpezire, autorităţile dând asigurări că sunt pregătite pentru venirea iernii.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, Gheorghe Filip, a recomandat şoferilor care circulă pe drumurile din judeţ să dea dovadă de prudenţă, răbdare şi atenţie maximă şi să nu pornească la drum dacă nu au autovehiculele în stare perfectă de funcţionare, echipate cu anvelope de iarnă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS