Hans Klemm crede că România este un partener puternic pentru Statele Unite

Ambasadorul american Hans Klemm a subliniat la deschiderea Business Development Conference, eveniment din cadrul misiunii comerciale Trade Winds 2017, că, în această parte a lumii, nu există partener mai puternic al Statelor Unite decât România.

El a precizat că, în calitate de ambasador al SUA, are ca priorități: promovarea securităţii Statelor Unite în parteneriat cu România, promovarea democraţiei în care o importantă componentă este sprijinirea luptei anticorupţie şi promovarea prosperităţii a Statelor Unite, cât şi a României.

Hans Klemm a menţionat însă că există lucuri pe care Guvernul Statelor Unite le poate face pentru a sprijini interacţiunile dintre investitorii români şi americani, precum şi dintre liderii de afaceri români şi americani.

O astfel de activitate a avut loc în luna iunie a acestui an şi a fost găzduită de Departamentul Comerţului şi de Wilbur Ross, Secretar al Comerţului.

Se numeşte SelectUSA, iar scopul său este să asigure susţinere pentru investitorii străini interesaţi să intre pe piaţa cea mai competitivă din lume, piaţa americană.

Klemm a spus că a fost extrem de mândru să însoţească reprezentanţii celor 30 de companii din România care au participat la conferinţa SelectUSA de anul acesta, de la Washington DC.

Un alt lucru pe care îl poate face Guvernul Statelor Unite este să organizeze evenimente precum Trade Winds.

„Participanţilor americani, le spun, aşa cum au spus şi prim-ministrul, consilierul prezidenţial şi dl. Tasharski şi cum am precizat şi eu anterior: în această parte a lumii nu există partener mai puternic al Statelor Unite decât România. Este o ţară paşnică, o ţară în care există o afecţiune puternică pentru Statele Unite, care are o economie cu un ritm rapid de creştere, cel mai rapid din Uniunea Europeană” a mai spus Hans Klemm în cadrul conferinței

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS