Confidenţialitate

Hagi și Popescu, doriți în Turcia de un miliardar rus

Gică Hagi și Gică Popescu ar putea prelua împreună o echipă turcă, al cărei patron este unul dintre cei mai bogați oameni din estul Europei.

Cei doi s-au aflat duminică, la Izmir, pentru discuții cu conducerea lui Karșiyaka, formație aflată pe ultimul loc într-una dintre grupele Ligii a 3-a.

Presa din Turcia relatează că Hagi și Popescu au fost luați de la aeroportul din Izmir de o limuzină a președintelui grupării, cu care s-au întâlnit mai apoi în câteva locații diferite, pentru a le fi prezentat pe larg proiectul.

Karșiyaka este un club care are 8 secții sportive, dintre care cea mai cunoscută este cea de baschet.

Este patronat de un magnat rus: Mickhail Prokhorov, cu o avere estimată de “Forbes” la două miliarde de dolari. Acesta are 52 de ani și deține și o echipă din NBABrooklyn Nets.

Averea și-a făcut-o din afaceri cu metale rare – a deținut cea mai mare companie prelucrătoare de nichel și paladiu, și a condus “Polyus Gold” cel mai mare producător de aur din Rusia.

Deasemenea, în 2011, Prokhorov s-a clasat al 3-lea la alegerile pentru președinția Rusiei, obținând aproape 8% din voturi.

Acum, el ar vrea să transforme Karșiyaka într-o echipă puternică, avându-i la cârmă pe Hagi și Popescu.

Formația turcă este înființată în 1912, a jucat ultima oară în prima ligă în 1996 și evoluează pe o arenă de 50.000 de locuri: “Izmir Ataturk Stadium”.