Hackerul ‘Guccifer’ si-a recunoscut faptele

Tribunalul București a luat în discuție dosarul lui Marcel Lazăr Lehel, cel care a spart conturile de e-mail ale directorului SRI, George Maior, ale europarlamentarului Corina Creţu – precum şi ale unor vedete.

Marcel Lazăr Lehel, cunoscut sub numele de Guccifer, a recunoscut în fața instanței toate faptele și a spus că le regretă. La tribunal s-au aflat avocatul europarlamentarului Corina Crețu și un consilier al șefului SRI, George Maior. Hackerul a spus că a spart trei conturi de e-mail particulare, dar că nu a provocat prejudicii. ‘Guccifer’ a susținut că ‘toată lumea a avut într-o zi contul spart’. Reprezentantul şefului SRI a cerut ca hackerul să primească pedeapsa maximă iar apărătorul Corinei Creţu a solicitat ca bărbatului să îi fie confiscate două laptopuri şi telefonul mobil – și să i se interzică să mai acceseze date informatice timp de cinci ani.

Marcel Lazăr Lehel a fost trimis în judecată în martie. Decizia în cazul său se va lua prin procedură simplificată, după ce și-a recunoscut vinovăția.