Confidenţialitate

Guvernul vrea să încheie Planul de Redresare și Reziliență până în aprilie | AUDIO

Guvernul și-a propus să termine până în aprilie actualizarea Planului Național de Redresare și Reziliență.

Potrivit ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, se va face o prioritizare a investițiilor, unele urmând să fie realizate cu bani europeni.

”Vom cere sub semnătură către toți cei care propun proiecte etapele de implementare, astfel încât să ne asumăm sub semnătură faptul că se finalizează, pentru că, evident, sunt asaltat, într-un sens bun, de cereri peste cereri, toată lumea are idei, de la idee la proiect este o cale lungă, pe care nu trebuie să o parcurgem în cadrul PNRR. Vom prioritiza acele proiecte care pot să înceapă imediat și prelăm acele proiecte care erau până acum pe bani naționali, să le mutăm pe PNRR astfel încât să degrevăm și bugetul de o presiune suplimentară”, a declarat ministrul Cristian Ghinea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

O parte dintre banii din Planul Național de redresare va fi folosită pentru măsuri de sprijinire a copiilor și a tinerilor, a mai spus ministrul Cristian Ghinea.

”În forma care este în momentul acesta, cheltuielile sociale sunt foarte puține. În schimb, însă, în Parlamentul European s-a adăugat un întreg pilon social, tineret, copii. Va trebui să avem un pilon social, va trebui să avem măsuri pentru copii și măsuri pentru tineri. Nu avem un prag minim pentru social dar trebuie să fie un pilon social vizibil ca atare. Cred că implementarea venitului minim de incluziune este genul de reformă socială care trebuie pusă acolo”, a menționat ministrul Ghinea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.