Guvernul va discuta miercuri OUG care modifică legislaţia electorală şi pragul la referendum

UPDATE: Președintele Klaus Iohannis, a declarat, marți, la Sibiu, întrebat despre posibile modificări legislative în privința referendumului, că speră ca Guvernul „să se abțină”.

„Eu sunt un adversar declarat al modificărilor legislative în prag de alegeri. De regulă, pesediştii fac aceste lucruri tocmai pentru a crea pentru ei un oarecare avantaj sau pentru a crea pentru adversarii lor un dezavantaj. Sper să se abţină Guvernul de la orice modificare legislativă care nu este pur tehnică şi necesară pentru bunul mers al alegerilor”, a declarat Iohannis.

Reamintim, Premierul Viorica Dancila a anunţat, marţi, că în şedinţa de miercuri a Executivului va fi adoptată ordonanţa de urgenţă de modificare a legislaţiei electorale, propusă de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), însă nu ştie forma exactă în care va trece aceasta.

Ordonanța de urgență pentru organizarea alegerilor europarlamentare și a referendumului din 26 mai ar modifica pragul de la care referendumul poate fi validat. O altă prevedere ar urma să-i interzică preşedintelui Klaus Iohannis să se implice în campania electorală .

Premierul spune că nu a citit încă varianta finală a textului de act normativ.

„Pentru Guvernul României e important să ne ocupăm de buna organizare a alegerilor europarlamentare şi a referendumului. Ieri a fost şedinţa pregătitoare şi vom vedea care este forma finală. Eu nu pot să impun. O să vad ce acte am pe agenda de mâine (miercuri – n.red.) şi vom vedea care e forma finală. Vom avea discuţii. Voi discuta cu secretarul general al Guvernului şi cu cei care au avizat actul normativ. Trebuie sa vad textul, pentru ca nu am vazut textul ordonantei de urgenta. Acum iau fiecare act normativ cu secretarul general al Guvernului si vedem care e forma finala. Nu am facut eu afirmatia. Sa vad textul mai intai”

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS