Guvernul va deconta cheltuielile de cazare a miniștilor, în limita a aproape 1000 de euro pe lună

Miniștrii care nu au locuință în București vor beneficia de decontarea cheltuielilor de cazare în limita a 1000 de euro pe lună.

Guvernul va aproba în ședința de astăzi un proiect de hotărâre prin care plafoanele pentru cheltuielile de cazare a miniștrilor în vilele RA-APPS vor fi majorate.

Cabinetul condus de Sorin Grindeanu propune majorarea plafonului maxim pentru cheltuilelile de cazare a miniștrilor de la 48.000 de lei anual la 55.000 de lei.  Practic, pentru membrii guvernului care nu au o locuință în București, statul le va deconta cheluielile de cazare în limita a aproape 1000 de euro pe lună, dacă stau cu chirie, în clădiri ale Regiei Autonome – Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat.

În cazul secretarilor de stat, cărora li se decontează cazarea doar 3 luni pe an, plafonul maxim decontat de stat va crește de la 7500 de lei la 9000 de lei.

proiectul mai prevede că vor beneficia de decontarea cheltuielilro de cazare, în limita a 40 de mii de lei anual și magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, membrii Curţii Constituţionale, preşedinţii şi vicepreşedinţii curţilor de apel, tribunalelor, judecătoriilor, precum şi preşedinţii secţiilor din cadrul acestor instanţe, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, prim-adjunctul şi adjunctul procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi asimilaţii acestora, procurorii-şefi ai direcţiilor şi secţiilor din cadrul Ministerului Public şi adjuncţii acestora, procurorii generali ai parchetelor de pe lângă curţile de apel şi adjuncţii acestora, prim-procurorii parchetelor de pe lângă tribunale şi judecătorii şi adjuncţii acestora, precum şi conducători ai instituţiilor publice şi înalţii funcţionari publici.

Măsura va intra în vigoare, doar după ce va fi votată și de Parlament.

Potrivit agenției de știri news.ro, majoritatea miniștrilor din cabinetul Grindeanu ar urma să beneficieze de decontarea costurilor de cazare.

Potrivit declarațiilor de avere, nu dețin locuințe în București ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, cel a Sănătății, Florian Bodog, ministrul de interne, Carmen Dan, ministrul Apărării, Gabriel Leș și ministrul dezvoltării regionale, Sevil Shhaideh.  Pe listă se mai află, Ministrul Economiei, Mihai Tudose, cel al energiei Toma Petcu, ministrul Tineretului și Sportului Marius Dunca și cel pentru relația cu Parlamentul, Grațiela Gavrilescu.

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS