Guvernul va contesta suspendarea normelor de aplicare a Legii cainilor fara stapan

Curtea de Apel București i-a dat câștig de cauză organizație Vier Pfoten, care a atras atenția că aceste norme conțin prevederi care contrazic legea adoptată de Parlament.

Reprezentanții Vier Pfoten au atras atenția că legea aprobată de Parlament stabilește că organizațiile non-guvernamentale și fundațiile se ocupă de gestionarea maidanezilor. Numai că normele de aplicare a legii prevăd că aceste servicii sunt concesionate unor firme private, ceea ce – în opinia lor – ar crea portițe pentru deturnarea banilor publici. Așa că magistrații au suspendat normele de aplicare a legii care permite eutanasierea maidanezilor dacă în termen de 14 zile de la capturarea lor nu sunt adoptați.

Încă de luna trecută, după decizia Curții de Apel, coordonatorul Autorității pentru Supravegherea și Protecția Animalelor a cerut o intervenție din partea guvernului. Coordonatorul ASPA consideră că ONG-urile nu vor putea să respecte legea câinilor fără stăpân, deoarece nu au servicii de capturare a maidanezilor și nici nu sunt de acord cu eutanasierea.

Potrivit reprezentanților primăriei, până acum au fost adunați peste 25.000 de maidanezi din cei 65.000 aflați pe străzile capitalei.