Confidenţialitate

Guvernul trimite Corpul de Control la CNAS pentru a verifica funcționarea sistemului cardului de sănătate

Corpul de control al premierului va începe verificări la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), vizând funcţionarea sistemului cardului de sănătate.

Din dispoziţia premierului Dacian Cioloş, o echipă coordonată de Corpul de Control al primului-ministru va începe o acţiune de control la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate pentru a verifica modul de funcţionare a sistemului informatic al cardului naţional de sănătate”, informează Biroul de presă al Guvernului.

Conform sursei citate, controlul va fi efectuat de o echipă mixtă, formată din reprezentanţi ai Corpului de control al primului-ministru şi reprezentanţi ai Corpului de control al ministrului Sănătăţii.

Perioada supusă verificărilor este 1 ianuarie 2016 până în prezent.

Controlul a fost dispus având în vedere disfuncţionalităţile înregistrate privind modul de funcţionare a sistemului informatic al cardului naţional de sănătate, mai precizează Guvernul.

Sistemul informatic al cardului naţional de sănătate a fost nefuncţional în repetate rânduri, pentru perioade care au ajuns şi până la 72 de ore, din cauza unor probleme tehnice de comunicaţie între unele componente ale sistemului.

În perioada în care sistemul a fost nefuncţional, serviciile medicale şi farmaceutice au funcţionat în regim off-line.