Confidenţialitate

Guvernul plănuieşte revenirea la normalitate din data de 1 iunie | AUDIO

Guvernul insistă că 1 iunie este data la care România poate reveni la normalitate. A fost constituit şi un Comitet în acest sens, care se va întruni mâine, pentru prima dată. E vorba de un Comitet interministerial pentru revenirea României la normalitate începând cu 1 iunie 2021, în contextul pandemiei de COVID-19.

Prmeierul Florin Cîţu a anunţat data de 1 iunie ca dată la care România va reveni la normal, la unison cu alţi lideri europeni. Preşedintele Franţei, de exemplu, a făcut un anunţ similar. În România, condiţia este ca, până la 1 iunie, să se vaccineze 5 milioane de oameni.

”Aceste ținte, de 5 milioane, 10 milioane nu reprezintă un obiectiv, un moft, doar de a face un titlu de glorie. Nu. Reprezintă un prag important pentru noi, pentru a reveni la normalitate. Și eu cred că vom putea să revenim.”

Poate România să vaccineze 5 milioane până în iunie? Medicul Gindrovel Dumitra, vicepreşedintele Societăţii Naţionale a Medicilor de Familie, la emisiunea Piaţa Victoriei.

”Este o țintă ideală, dar este foarte posibil să mai și întârziem la un moment dat, pentru că există și o problemă foarte mare în ceea ce privește reticența la vaccinare”.

Data de 1 iunie coincide cu începerea sezonului estival, dar şi cu Turneul European de Fotbal. Bucureştiul ar putea găzdui câteva meciuri, chiar în luna iunie, dar cu anumite condiţii pandemice.

De la începutul campaniei de vaccinare, 2.801.060 de români au fost imunizaţi, din care 1.686.583 au primit ambele doze.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Liliana Nicolae

FOTO: MARIUS MANTEA