Confidenţialitate

Guvernul pasează Parlamentului răspunderea pentru includerea testaților în certificatul verde | AUDIO

Guvernul lasă la latitudinea Parlamentului să includă, din nou, pe lista celor care pot folosi certificatul verde covid pe cei care dovedesc că nu sunt bolnavi cu un test antigen sau PCR.

Premierul Florin Cîțu a explicat astăzi că deși toți specialiștii în Sănătate l-au sfătuit ca cei care doar se testează să nu aibă acces la restaurante sau la cinematografe, consilierul său, Nelu Tătaru, a venit acum, cu o propunere care contrazice decizia luată săptămâna trecută de Guvern.

La doar câteva zile de la excluderea celor care dovedesc că nu au covid cu TESTE de la activități publice, premierul spune că parlamentarii au libertatea să schimbe această regulă.

Premierul face această declarație după proteste publice, inclusiv ale PSD care a atras atenția că peste tot în Uniunea Europeană, testarea este o metodă acceptată pentru a putea sta la masă la restaurant de exemplu.

Până la modificarea hotărârii de către Parlament, doar cei vaccinați și cei trecuți prin boală pot avea acces la evenimente precum spectacole sau nunți.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Anca Grădinaru