Confidenţialitate

Guvernul Orban pregătește amânarea alegerilor locale

Guvernul se pregătește să amâne alegerile locale până cel mai devreme în luna septembrie a acestui an, din cauza epidemiei de coronavirus și a măsurilor adoptat după instituirea stării de urgență instituită pentru a îngrădi răspândirea bolii, potrivit unor surse de la vârful PNL.

Premierul Ludovic Orban a avut, marți, o videoconferință cu președinții organizațiilor județene ale PNL pentru a-i consulta în privința amânării alegerilor locale.
În cadrul discuției, toți liderii liberali județeni s-au pronunțat în favoarea amânării scrutinului. S-a discutat despre luna septembrie, dar nu a fost încă luată o decizie.

Săptămâna trecută, șeful guvernului spunea că, înainte de a lua orice hotărâre în privința amânării alegerilor locale, îi va consulta și pe liderii celorlalte partide parlamentare.

Tot săptămâna trecută, Autoritatea Electorală Permanentă a avertizat, într-o scrisoare transmisă atât președintelui Klaus Iohannis, cât și premierului Ludovic Orban și președinților celor două camere ale Parlamentului, că, în actuala criză sanitară, „organizarea la termen a alegerilor locale a devenit o misiune cvasi-imposibilă, iar asupra datei alegerilor parlamentare, care ar trebui să aibă loc la finalul anului, planează un grad mare de incertitudine”.

Președintele AEP, Constantin Mitulețu-Buică, le-a trimis acestora un proiect de lege pentru prelungirea mandatelor aleșilor locali.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Cristian Citre