Guvernul nu va implementa în acest an o nouă taxă auto pentru mașinile second-hand importate

Ministrul Mediului a declarat că Guvernul nu va implementa în acest an o nouă taxă auto pentru mașinile second-hand importate.

„În opinia mea a fost o sarabandă a taxelor auto în România încă din 2007. Banii luați prin taxe care au încalcat dreptul comunitar au ajuns înapoi la populație după foarte mulți ani. Cele 3-4-5 formule încercate, câte au fost, au intrat în gravă contradicție după cum a menționat și premierul cu directivele europene.

Trebuie să informăm cetățenii că, până acum, nicio formulă nu a reușit, de aceea nu cred, cum a declarat și premierul, că în acest an vom avea o asemenea măsură implementată„, a spus Alexe

Taxa auto pe prima înmatriculare a mașinilor second-hand importate a fost eliminată în 2007 după ce Comisia Europeană a deschis o procedură de infringement.

ANAF a anunțat în septembrie că a restituit banii către populație.

„În momentul de față nu avem în cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor un draft de proiect despre o nouă posibilă taxă auto, sunt doar drafturi de lucru, fie la Minister, fie la Administrația Fondului de Mediu, dar în momentul acesta nu s-a facut nimic concret în acest sens. Anul acesta cu siguranță excludem pentru că asta a fost decizia Executivului„, spune ministrul.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS