Guvernul nu se atinge de banii Bisericii Ortodoxe. Patriarhia: „Supra-impozitarea ar fi un act necugetat”

Nu se pune problema unei impozitări a veniturilor obținute de Biserica Ortodoxă.

Precizările vin de la Patriarhie, care susține că , oricum, plătește taxe și impozite ca orice organizație neguvernamentală.

Reacția vine după ce, vineri, Ministrul Finanțelor a spus, vineri, că nu se gândește la o impozitare, dar că ar vrea ca biserica să se implice mai mult în acțiuni de binefacere.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Să amintim, organizațiile neguvernamentale au un regim special privind plata de taxe.

Acuzată de ani buni că funcționează ca o corporație sub masca unei organizații neguvernamentale, dar că nu plătește taxe, conducerea Patriarhiei susține că e gata să discute problema banilor cu guvernanții PSD-ALDE.

Într-un interviu acordat vineri postului TV Antena 3, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a spus că nu se gândește la o impozitare a Bisericii Ortodoxe ci la stimularea unei implicări a instituției în acțiuni cu caracter social.

„Adică, acele sume pe care statul teoretic al trebui să le ia rămân la Biserică. Nu le ia statul deloc, iar biserica de acei bani întreprinde activităţi cu caracter social pe care statul le menţionează şi anume: copii cu probleme, persoane cu dizabilităţi, oameni în vârstă”. Eugen Teodorovici pentru Antena 3

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS