Guvernul indian a recrutat 40 de tineri care vor sta de paza in jurul Parlamentului si in apropiere de alte institutii publice

În timpul programului trebuie să imite maimuțele: să gesticuleze și să țipe cât mai tare pentru a goni macacii care au invadat capitala Indiei.

A fost singura soluție găsită de autorități în fața invaziei maimuțelor, considerate sacre în India, dar care i-au adus la disperare pe localnici, în încercările repetate ale acestora de a-și procura hrana.

Agenții de securitate – 40 de tineri viguroși – sunt obligați să se deghizeze zilnic în langur, o specie de maimuță cu coada lungă mai mare decât macacii care au invadat orașul New Delhi. Ei trebuie să poarte măști de maimuțe și să imite sunetele acestora: trebuie să scoată țipete cât mai ostile și să gesticuleze foarte mult, în speranța că vor reuși să pună animalele pe fugă.

Locuitorii înstăriți din New Delhi au apelat până acum la dresori de maimuțe langur pentru a-i ține pe macaci departe de locuințele lor, numai că această practică a fost interzisă. Guvernul a considerat ilegală menținerea în captivitate a maimuțelor, țară în care acestea sunt venerate.