Confidenţialitate

Guvernul încurajează sportul în școli

Podul de piatră”, ”ștafeta cu mingea”, ”treci peste râu”, sau ”lupul și oile” – iată câteva jocuri din copilărie care au intrat astăzi în atenția Guvernului.

Executivul a aprobat mai multe măsuri pentru încurajararea practicării sportului în școli.

Guvernul își propune să finanțeze activitățile sportive dar și diverse proiecte și programe ale federațiilor sportive naționale.

 

Guvernul modifică, în acest fel, o hotărâre de Guvern din 2003 care prevede înființarea, pe lângă Ministerul Tineretului și Sportului, a unei activități finanțate integral din fonduri proprii.

Astfel, Programele Sportive Nationale vor fi promovate și dezvoltate prin competiții sportive organizate la nivel județean și național.

Se va pune accent și pe jocurile de mișcare ce au rolul de a-i dezvolta fizic și psihic pe copii. Aici sunt amintite, cităm, podul de piatra, stafeta cu mingea, treci peste rau, lupul si oile

Sunt încurajate și sporturi precum fotbal, baschet, handbal sau volei dar și trasee de tip cățărare și transport de greutăți.

În cazul persoanelor cu nevoi speciale, se vor dezvolta programe de baschet în fotoliu rulant, fotbal pentru nevăzători și para-triatlon.