Guvernul ia în calcul să restrângă excepțiile de la obligativitatea purtării măștii în spații publice

Guvernul ia în calcul să restrângă excepțiile de la obligativitatea purtării măștii în spațiile publice. Potrivit unor surse guvernamentale, sunt vizați în special vorbitorii în public, inclusiv parlamentarii.

Una dintre categoriile de persoane care acum nu sunt obligate să poarte mască de protecție sunt vorbitorii în public, cu condiția să păstreze o distanță de minimum trei metri față de alți oameni.

Tocmai această categorie, în care intră și parlamentarii, este vizată acum de guvern.

Și asta după ce, la începutul acestei săptămâni, liderii PSD și Pro România, Marcel Ciolacu, respectiv Victor Ponta, au refuzat să poarte masca de protecție la ședința de plen a Camerei Deputaților.

Premierul Ludovic Orban s-a declarat deranjat de comportamentul celor doi, acuzându-i că se consideră deasupra legii.

”Ei consideră că doar cetăţenii obişnuiţi trebuie să respecte legea. Este foarte ilustrativ pentru mentalitatea pe care o au în raport cu legea”, a spus șeful guvernului despre Ciolacu și Ponta.

Excepțiile de la obligativitatea purtării măștii de protecție sunt prevăzute într-un ordin comun al Ministerului Sănătății și Ministerului de Interne, care nu a fost încă publicat în Monitorul Oficial, deci nu este în vigoare.

Aici urmează a fi operată modificarea, înainte ca documentul să fie publicat.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS