Confidenţialitate

Guvernul francez anunță joi planul pentru reducerea consumului de energie | AUDIO

Guvernul francez ar urma să anunțe astăzi planul privind reducerea consumului de energie – așa cum s-a decis la nivel European. Printre măsuri se află: scăderea temperaturii în instituțiile publice, încurajarea telemuncii, dar și stingerea panourilor publicitare iluminitate pe timpul nopții.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Măsurile pe care le iau instituțiile publice

Temperatura în instituțiile publice din Franța în această iarnă nu trebuie să fie mai mare de 19 grade Celsius. Ar urma să scadă cu încă un grad Celsius dacă rețeaua de electricitate este suprasolicitată, notează presa din Franța. Totodată – în interiorul acestor clădiri, apa caldă nu va mai fi disponibilă la chiuvetă.

Angajații din serviciile publice din Franța vor fi încurajați să opteze pentru telemuncă: ar urma să primească un spor de 15%. Cei care au mașini de muncă trebuie să reducă viteza pe autostradă cu 20 de km/h – pentru un consum mai mic de carburanți.

Măsurile pe care le iau companiile private

Măsuri se vor lua și în companiile private. De exemplu, în cinematografe vor fi stinse luminile de ambient, va fi redusă temperatura și nu vor funcționa toate ecranele.

O altă propunere ce urmează să fie anunțată de guvernul francez: cei care se înscriu pe platformele de car sharing – adică să mai ia cu ei alte persoane în drumul lor spre muncă sau alte destinații – vor primi 100 de euro.

Campanie de informare pentru persoanele de acasă

Va fi lansată și o campanie de informare pentru cei de acasă: se va încuraja o mai mare atenție privind risipa de energie. Și la posturile de televiziune și de radio va exista o nouă rubrică asemănătoare cu cea de meteo, dar despre starea rețelei de electricitate la nivel național și cât este consumul în acel moment. Astfel, se pot lua măsuri pentru a scădea consumul în anumite intervale.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Modificările din Senat pe Ordonanța Energiei stârnesc critici din partea experților și jucătorilor din piață. „Ar putea lăsa loc speculei” | AUDIO