Guvernul Dăncilă nu va fi remaniat, ci evaluat

Liderii PSD mută Guvernul pe litoral în aceste zile. Miniștri, parlamentari și eurodeputați s-au strâns încă de aseară la Școala de Vară a Femeilor din PSD care are loc la Mamaia.

Astăzi sunt așteptați să ajungă acolo și premierul Viorica Dăncilă împreună cu președintele partidului, Liviu Dragnea.

Tot la sfârșitul acestei săptămâni, liderii din teritoriu au fost chemați la o ședință a conducerii partidului, la Neptun.

Înaintea întâlnirii de la Neptun, premierul Viorica Dăncilă a exclus deocamdată ipoteza remanierii, dar a vorbit despre o evaluare a miniștrilor care începe în aceste zile.

„Nu se va vorbi la acest Comitet Executiv de remaniere guvernamentală. Am spus că se va face o evaluare a fiecărui ministru, în funcţie de programul de guvernare. Nu am făcut încă această evaluare, deci nu putem vorbi de o remaniere guvernamentală”, a spus prim-ministrul.

Întrebată dacă este mulţumită de activitatea tuturor miniştrilor actualului Guvern, Dăncilă a menţionat că nu se poate pronunţa înainte de evaluare.

„Acest lucru pot să-l spun în urma evaluării pe care o fac, comparativ cu sarcinile, cu obiectivele îndeplinite din programul de guvernare. Până nu văd această foaie de parcurs a fiecărui ministru dacă a fost îndeplinită, nu pot să fac anumite precizări”, a susţinut Viorica Dăncilă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Evaluarea ar urma să fie validată de Coaliția de guvernământ, iar o eventuală remaniere nu va afecta pregătirea României pentru a prelua președinția Consiliului Uniunii Europene în 2019, a mai spus Viorica Dăncilă.

Printre cei intens criticați miniștri în ultimele săptămâni în interiorul PSD se numără, al început de an școlar, ministrul Educației.

Portofoliul lui Valentin Popa ar urma să i se propună Ecaterinei Andronescu, critic vehement al conducerii PSD în ultima perioadă.

Pe aceeași listă s-ar afla Dănuț Andrușcă, de la Economie, George Ivașcu – ministrul Culturii, Ioana Bran – de la Tineret și Sport, dar și ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici.

Vineri, însă, un ministru al Cabinetului Dăncilă și-a dat demisia.

Social-democrații vor avea, la Neptun, și o primă discuție despre strategia partidului pentru alegerile din 2019.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS