Confidenţialitate

Guvernul Dăncilă ar putea scoate o carte despre realizările din 2018

Executivul urmează să discute în ședința de mâine un memorandum privind publicarea unei cărți despre activitatea guvernamentală din 2018. Volumul cu marile realizări ale Guvernului Dăncilă ar urma să fie distribuit în 500 de exemplare în instituții centrale și locale, iar de coordonarea materialului se va ocupa consilierul Darius Vâlcov. Până la jumătatea lunii februarie au termen ministerele să trimită Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză obiectivele îndeplinite cu care se mândresc.

 Secretarul general al Guvernului Toni Greblă, împreună cu șeful Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză Ion Ghizdeanu  au inițiat acest memorandum, iar pentru tipărirea și distribuirea acestui volum vor fi alocați bani publici, din bugetul Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză .

Inițiatorii susțin că un astfel de demers este util pentru ca activitatea guvernamentală sa fie transparentă.

“În vederea asigurării transparenţei actului de guvernare şi accesul cetăţenilor şi mediului de afaceri la informaţiile de interes public cu privire la activitatea Guvernului, în concordanţă cu prevederile Legii nr. 544/2001, propunem ca Raportul privind indeplinirea Programului de guvernare în anul 2018 să fie publicat sub forma unui volum editorial”, se arată în memorandum.

Explicațiile lor se opresc în punctul în care trebuie să argumenteze de ce e nevoie să tipărească o carte în condințiile în care fiecare minister poate publica pe internet  propriul raport.

Darius Vâlcov este propus să se ocupe de coordonare. “Având în vedere complexitatea unui asemenea raport, propunem ca procesul de analiză şi elaborare să fie coordonat de consilierul de stat pe probleme economice al doamnei Prim-ministru”.