Confidenţialitate

Guvernul Dacian Cioloș. Ați vota sau nu pentru învestirea guvernului Cioloș și, mai ales, de ce?

Premierul desemnat Dacian Cioloș a prezentat o listă de miniștri, o listă cu peripeții, de la început, căci ministrul propus pentru Sănătate, Andrei Baciu, un tânăr medic întors din Franța a fost retras după ce pe internet au apărut poze cu acesta în chiloți. Omul a fost model în studenție și de aici și pozele.

Reacția societății noastre, dar și cea a premierului Cioloș a fost cel puțin ciudată, căci, nu știu câți dintre dumneavoastră cunosc faptul că România a avut chiar un prim ministru fotomodel în tinerețe. Este vorba de domnul Călin Anton Popescu Tăriceanu, cu care, ce-i drept, n-au apărut poze în chiloți, dar cine știe dacă o fi făcut sau nu.

Revenind la dezbaterea noastră de azi, cei mai mulți dintre miniștri propuși de Cioloșț se bat la notorietate cu acesta. La fel cum numeroși români n-au auzit de Dacian Cioloș până acum trei zile, probabil nici de șeful Lafarge, Costin Borc n-au auzit, sau de diplomatul Lazăr Comănescu, sau de Cristina Guseth de la Freedom House… Am lista cu mine și, la cererea dumneavoastră pot să vă mai spun una alta despre miniștri, dacă îi cunosc, că nu îi știu nici eu pe toți. La acestă oră ei sunt audiați în comisiile de specialitate din Parlament.

Cât despre program… programul de guvernare este suficient de vag încât să nu supere pe nimeni și, dacă mă întrebați pe mine, acesta nu este este un program de guvernare al unui guvern de tehnocrați. Este un bla-bla făcut doar pentru a adormi adversitățile din Parlament și pentru a permite votarea guvernului. Același tip de programe au prezentat și guvernele politice.

Ați vrut oameni noi, iată, vă sunt prezentați oameni pe care nu îi cunoașteți și, cel mai important, nici nu avem habar cam ce vor face ei în următorul an. Acesta este punctul de începere al dezbaterii de luni de la România în Direct.

Presupunând că ați fi parlamentar, nu contează de la ce partid, ați vota sau nu pentru învestirea guvernului Cioloș și, mai ales, de ce?

https://soundcloud.com/europafmromania/romania-in-direct-ati-vota-sau-nu-pentru-investirea-guvernului-ciolos-16-noiembrie-2015