Șeful Institutului Oncologic din Cluj, noua propunere pentru funcția de ministru al Sănătății

ACTUALIZARE: Noua propunere a premierului desemnat, Dacian Cioloș, pentru postul de ministru al Sănătății este Patriciu Achimaș-Cadariu, șeful Institutului Oncologic ”Prof. Dr. Ion Chiricuță” din Cluj.

Andrei Baciu, propus inițial pentru acest portofoliu, a fost retras, afirmă surse oficiale.

În vârstă de 39 de ani, medicul Patriciu Achimaș-Cadariu conduce de trei ani Institutul Oncologic din Cluj.


 

Premierul desemnat ar fi hotărît să nu îl mai includă în cabinetul său pe Andrei Baciu în urma „controverselor” apărute în spațiul public după nominalizarea acestuia.

”În urma controverselor apărute în spațiul public, primul ministru desemnat a decis să nu îl mai includă pe Andrei Baciu pe lista propunerilor de miniștri care va fi trimisă la Parlament în această seară (duminică seară -n.r.)”, au declarat sursele citate.

După anunțul premierului desemnat privind nominalizarea lui Andrei Baciu, pe Facebook au început să circule fotografii în care tînărul chirurg apărea în lenjerie intimă, ca  fotomodel.

De asemenea, medici și directori de spitale s-au declarat contrariați la aflarea veștii că Andrei Baciu ar putea fi ministru al sănătății.

În opinia lor, acesta nu ar avea nici pregătirea, nici experiența necesare pentru a conduce o instituție publică de dimensiunea și cu greutatea ministerului sănătății.

În vîrstă de 28 de ani, Andrei Baciu este președintele Asociației SOS Drepturile Pacienților, care a lansat împreună cu liberalul Cristian Bușoi (fost președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate) o campanie publică în această privință.

Andrei Baciu a terminat Facultatea de Medicină în București în 2011.

A urmat în prima jumătate a acestui an un program de patru luni de formare în management spitalicesc la Școala Națională de Sănătate Publică.

În același domeniu, a luat parte în 2014 la un program de formare în Marea Britanie.

În momentul în care a făcut publice nominalizările pentru cabinetul său, Dacian Cioloș a spus despre Andrei Baciu că este „un tînăr medic chirurg cu experiență (…) atît în România, cît și în străinătate”.

Premierul desemnat s-a declarat convins că medicul pe care l-a propus avea să aducă un „spirit tînăr” și „seriozitate” la minister.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS