Confidenţialitate

Guvernul vrea să anuleze investițiile în parteneriat public-privat, inițiate de guvernul Dăncilă. Autostrada Comarnic-Brașov, vizată (AUDIO)

Vor fi anulate procedurile de Parteneriat Public-Privat pentru autostrăzile A3 Comarnic – Brașov și A8 Tg. Neamț – Iași – Ungheni.

Guvernul a dezbatut în primă lectură o astfel de ordonanță simplă prin care aceste proiecte să fie preluate de la Comisia Națională de Prognoză și transferate ministerelor de resort pentru identificarea unor soluții realizabile, realiste de finanțare, a spus șeful Cancelariei, Ionel Dancă:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Procedurile pentru Autostrada Comarnic-Brașov și pentru Târgu Neamț- Iași-Uhgheni “au fost propuse absolut în mod fantasmagoric de fostul Guvern pentru a fi realizate în parteneriat public-privat, de către o instituție fără competențe sau expertiză în domeniu”, a spus Dancă la finalul ședinței de Guvern.

Întrebat de premierul Orban dacă există vreun inginer în structura Comisei de Prognoză, Ionel Dancă a răspuns: “Nu domnule prim-ministru, au fost înființate direcții speciale pentru derularea acestor proiecte care nu au fost niciodată populate. Este un prim pas pentru deblocarea proiectelor, deoarece soluția aleasă inițial era sortită eșecului”.