Guvernul vrea să anuleze investițiile în parteneriat public-privat, inițiate de guvernul Dăncilă. Autostrada Comarnic-Brașov, vizată (AUDIO)

Vor fi anulate procedurile de Parteneriat Public-Privat pentru autostrăzile A3 Comarnic – Brașov și A8 Tg. Neamț – Iași – Ungheni.

Guvernul a dezbatut în primă lectură o astfel de ordonanță simplă prin care aceste proiecte să fie preluate de la Comisia Națională de Prognoză și transferate ministerelor de resort pentru identificarea unor soluții realizabile, realiste de finanțare, a spus șeful Cancelariei, Ionel Dancă:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Procedurile pentru Autostrada Comarnic-Brașov și pentru Târgu Neamț- Iași-Uhgheni „au fost propuse absolut în mod fantasmagoric de fostul Guvern pentru a fi realizate în parteneriat public-privat, de către o instituție fără competențe sau expertiză în domeniu”, a spus Dancă la finalul ședinței de Guvern.

Întrebat de premierul Orban dacă există vreun inginer în structura Comisei de Prognoză, Ionel Dancă a răspuns: „Nu domnule prim-ministru, au fost înființate direcții speciale pentru derularea acestor proiecte care nu au fost niciodată populate. Este un prim pas pentru deblocarea proiectelor, deoarece soluția aleasă inițial era sortită eșecului”.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS