Confidenţialitate

Guvernul a simplificat procedura de obținere a avizului de securitate la incendiu | AUDIO

A fost adoptată o ordonanță de urgență pentru simplificarea procesului privind obținerea avizului de securitate la incendiu.

Una din măsuri: avizului nu mai este cerut în cazul în care se fac lucrări de îmbunătățire la respectiva contrucție, spune secretarul de stat – Raed Arafat:

”De exemplu, lucrările de consolidare, intervențiile la acoperișul clădirii care constau în lucrări de înlocuirea învelitorii și a suportului acesteia și cele pentru extinderi sau schimbări de destinație ale unor încăperi, în vederea amenajării grupurilor sanitare ori executare de lucrări la acestea. Înseamnă că unele lucrări se vor putea desfășura mult mai simplu, mult mai ușor”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Raed Arafat a subliniat că prin această ordonanță va fi simplificat procesul prin care se obține avizul, dar vor fi urmărite în continuare toate cerințele privind securitatea la incendiu.

”Toate aceste măsuri de simplificare nu înseamnă că siguranța va fi mai puțină. Dar erau lucruri care blocau mii de cereri de autorizații”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

O altă măsură stabilită prin această ordonanță de urgență: au fost crescute amenzile pentru cei care comercializează extintoare care nu sunt certificate de autorități.

”Sancțiuni din ce în ce mai severe în raport cu producerea sau introducerea pe piață și comercializarea a unor mijloace tehnice de apărare împotriva incendiilor, necertificate. Gen stingătoare, alte materiale care sunt folosite pentru apărarea contra incendiilor”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.