Guvernul a reparat diferența de salariu pentru IT-iști prin OUG – AUDIO

Guvernul a aprobat prin OUG, o serie de măsuri pentru menţinerea venitului lunar net cel puţin la nivelul lunii decembrie 2017 în cazul angajaţilor din IT, cercetare-dezvoltare şi inovare, sezonieri, salariaţii cu dizabilităţi încadraţi cu handicap grav, dar şi angajaţii part-time.

„Prin acest act normativ, statul român suportă de la bugetul de stat o parte din contribuția de asigurări sociale de sănătate datorată de angajat. Formula de calcul se aplică venitului brut al angajatului, pentru a determina partea de contribuție socială la sănătate care urmează să fie compensată de la buget”, a explicat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Acordarea acestei facilități este condiționată de majorarea venitului salarial brut cu cel puțin 20% față de nivelul din decembrie 2017. Persoanele din cele 4 domenii de activitate care lucrează în instituții publice nu beneficiază de această scutire întrucât salariille acestora au fost majorate de la 1 ianuarie 2018 pentru a compensa aplicarea transferului sarcinii fiscale” a mai spus Nelu Barbu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, a explicat și măsura care va ajuta angajații care lucrează part-time: „Începând din ianuarie 2018, persoanelor care au contract individual de muncă PART TIME li se vor reține contribuțiile de asigurări sociale și asigurări sociale de sănătate raportate la venitul brut de care beneficiază. Diferența până la nivelul contribuțiilor aferente salariului minim pe economie va fi suportată de instituția angajatoare.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS