Confidenţialitate

Guvernul a aprobat gratuități la transportul pentru ucrainenii care fug din calea invaziei ruse

În vreme ce 3.700 de ucraineni au solicitat azil în România până în acest moment, Guvernul a hotărât ca să acorde gratuități și anumite facilități tuturor cetățenilor fugiți din calea bombardamentelor care ajung în țara noastră.

Prin hotărârea aprobată de executiv, refugiații ucraineni care vin în România vor beneficia de transport gratuit cu trenul, inclusiv pentru cele Regio și Interregio. Vor fi scutiți și de taxele pentru trecerea cu bacul în zonele Isaccea-Galați.

Mai multe a explicat purtătorul de cuvânt al Guvernului – Dan Cărbunaru – la finalul ședinței de guvern:

„Este vorba despre acordarea de gratuitate la toate călătoriile efectuate cu operatorii de transport feroviar, la tren de rang regio şi interregio clasa a II-a, scutirea de la plata tarifelor de trecere cu bacul pentru cetăţenii străini prin punctul internaţional de trecere a frontierei de stat din localităţile Isaccea şi Orlivka, precum şi acordarea de gratuitate pentru călătoriile efectuate cu operatorii de transport fluvial pe ruta Isaccea-Galaţi”, a spus oficialul.

Remintim că autoritățile au hotărât deja să le acorde sprijin și românilor care găzduiesc cetățeni ucraineni în propriile case. Valoarea ajutorului se ridică la 20 de lei pe zi pentru fiecare refugiat găzduit.

În ultimele ore, peste 16 mii de ucraineni au intrat în țara noastră. Au și plecat de pe teritoriul României peste 21 de mii, conform datelor oficiale.

Ministerul de Interne anunță că de începutul războiului declanșat de Rusia în Ucraina, aproape trei mii șapte sute de cetățeni din țara vecină au solicitat azil în România.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.