Guvernatorul BNR nu exclude o nouă criză, în contextul atacurilor cibernetice

Guvernatorul Băncii Naționale, Mugur Isărescu nu exclude apariția unei crize globale la care nu s-ar aștepta nimeni, având în vedere ultimele valuri de atacuri cibernetice.

Persoanele care au atacat 200.000 de calculatoarele din întreaga Europă au cerut câte 300 de dolari, plătiți în moneda virtuală Bitcoin pentru deblocarea calculatoarelor.

”Personal, eu nu văd o criză în ceea ce numim domenii clasice. Dar văd răbufniri din acestea cum este problema atacurilor cibernetice. Pot să vă fac acum o mărturisire, în urmă cu trei ani, un foarte bun coleg și prieten din generația mea – ne-a și ajutat la intrarea în Uniunea Europeană – spunea:<<Voi sunteți pregătiți de războiul cibernetic?>> Și am avut o discuție. Foarte multe bănci centrale au dezvoltate adevărate sisteme de protecție în domeniu. Și noi facem eforturi cu autoritățile statului pentru a controla fenomenul, dar aici, o criză la care să nu te aștepți, ca să zic așa, nu este exclusă”, a spus Mugur Isărescu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Deși atacul cibernetic a fost de amploare, experții în securitate cred atacatorii au primit doar 20.000 de dolari până acum, ceea ce poate sugera că nu beneficiile financiare au stat la baza acestui atac.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS