Guvernanții pregătesc regulile pentru alegerile locale din 27 septembrie

Un proiect comun, realizat de mai multe ministere, ar trebui să fie gata până diseară, iar ordinul va fi adoptat săptămâna viitoare, luni sau marți, a anunțat premierul Ludovic Orban.

Accesul alegătorilor în secții va fi limitat. Vor fi pregătite măști pentru cei care își vor exercita dreptul la vot, iar adunările publice din perioada de campanie electorală se vor putea organiza la fel ca evenimentele private.

În campania electorală, întâlnirile cu alegătorii trebuie organizate cu cel mult o sută de persoane, a spus premierul Ludovic Orban la Realitatea Plus.

Când participă la acţiuni, candidaţii şi susţinătorii lor trebuie să poarte măşti, iar cei care distruibuie materiale electorale trebuie să fie echipaţi cu mănuşi.

În ziua votului, în secție s-ar putea intra pe rând, dintr-un spațiu de așteptare creat afară de membrii biroului electoral.

Astăzi se va stabili cum vor fi manipulate cărțile de identitate și ștampilele. Premierul Ludovic Orban a precizat că autoritățile vor asigura în secții dezinfectant și măști.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Deocamdată, nu e clar cum vor fi manipulate voturile celor bolnavi de COVID. La ei vor merge, cu urna mobilă, angajați ai statului îmbrăcați în costume de protecție.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Iulia Nagy
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS