GSP: Gabriela Firea l-a numit șef al Administrației Spitalelor pe Eduard Armeanu, deși este incompatibil

Justiția i-a interzis să conducă un spital, dar a fost numit să coordoneze 19 unități medicale din București.

Este cazul lui Eduard Armeanu membru al PSD Ilfov, numit de primarul Gabriela Firea șef al Administrației Spitalelor din Capitală, deși a fost găsit incompatibil de Agenția Națională de Integritate. Mai exact, conducea o firmă medicală, dar și Spitalul Județean Ilfov.

Dezvăluirea a fost făcută de jurnalistul Cătălin Tolontan de la Gazeta Sporturilor, după scandalul provocat de cheltuielile presupus ilegale de la Spitalul Malaxa.

Eduard Armeanu, fost director al Spitalului Județean Ilfov și membru al PSD Ilfov, a fost numit în noiembrie de Gabriela Firea șef interimar al Administrației Spitalelor.

Fără concurs și fără ca primarul Capitalei să țină cont de un detaliu: o decizie ANI și două sentințe în justiție care arată că Eduard Armeanu nu are voie să fie manager de spital până în decembrie 2018.

Acum. Eduard Armeanu coordonează 19 spitale din București, cu un buget anual de peste 220 de milioane de euro, scrie Gazeta Sporturilor.

Răspunde inclusiv de bugetul spitalului Malaxa, condus până de curând de Florin Secureanu, arestat preventiv pentru mită și delapidare.

Eduard Armeanu este cel și care trebuia să verifice toate cheltuielile făcute de Spitalul Malaxa.

Jurnaliștii de la GSP susțin că Florin Secureanu s-ar fi întânit cu Eduard Armeanu înainte ca ziarul să înceapă ancheta.

Ulterior, Secureanu le-ar fi spus apropiaților că ar avea înregistrări cu Eduard Armeanu în care acesta din urmă i-ar fi „cerut ceva” din partea Gabrielei Firea. ”Scandalul meu se va întoarce împotriva Gabrielei Firea”, le mai spunea Florin Secureanu apropiaților.

Eduard Armeanu a recunoscut pentru GSP că s-a întâlnit cu Florin Secureanu, dar a infirmat speculațiile potrivit cărora ar fi cerut bani pentru campania electorală.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS