Confidenţialitate

Gruparea Stat Islamic a revendicat atacurile teroriste din Sri Lanka

Gruparea extremistă Stat Islamic a revendicat atacurile sinucigașe din Sri Lanka, ce au vizat mai multe biserici și hoteluri în duminica Paștelui catolic, și care s-au soldat cu cel puțin 321 de morți, informează presa internațională.

Organizația extremistă a revendicat atentatele printr-un anunț postat pe site-ul agenției AMAQ, afiliată rețelei Stat Islamic, informeză agenția de știri Reuters.

Stat Islamic nu a prezentat dovezi în sprijinul revendicării atentatelor.

Cel puţin 45 de copii şi adolescenţi, printre care şi un bebeluş de 18 luni, au fost ucişi în atentatele care au făcut duminică cel puţin 320 de morţi în Sri Lanka, a anunţat marţi ONU la Geneva, potrivit AFP şi DPA.

“Numărul total actual este de 45 de copii şi adolescenţi morţi (…), iar acest număr ar putea creşte”, a declarat un purtător de cuvânt al Fondului Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF), Christophe Boulierac.

Numai într-unul dintre atacuri, de la o biserică din oraşul Negombo, şi-au pierdut viaţa 27 de copii.

El a subliniat de asemenea că alte zeci de minori victime ale atentatelor “sunt răniţi şi se luptă în prezent să rămână în viaţă”.

“Nici un copil nu ar trebui să experimenteze o situaţie atât de cumplită şi nici un părinte nu ar trebui să îşi piardă copilul pentru totdeauna în astfel de circumstanţe oribile”, a spus Boulierac, subliniind că mulţi copii şi-au pierdut de asemenea părinţii în atacuri.

Cel puţin 320 persoane au fost ucise în opt atacuri separate produse duminică, de Paştele catolic, în trei biserici din Negombo, Batticaloa şi Colombo, precum şi în hoteluri de lux.