Grupare suspectata de furturi din locuinte, destructurata de procurori

Membrii rețelei sunt acuzați de tentativă de omor, dar și că ar fi spart inclusiv casa europarlamentarului Theodor Stolojan.

Acțiune a procurorilor bucureșteni pentru destructurarea unei grupări specializate în furturi de locuințe.

Membrii rețelei sunt acuzați de tentativă de omor, dar și că ar fi spart inclusiv casa europarlamentarului Theodor Stolojan.

Suspecții acționau în special în București.

29 de percheziții au avut loc astăzi în București, Ilfov și Călărași pentru prinderea suspecților acuzați pentru 38 de fapte de tâlhărie și furt din locuințe. Infracțiunile au fost comise în ultimii cinci ani, anunță Parchetul Tribunalului București.

Mai mult, la sfârșitul anului trecut, suspecții ar fi atacat un bărbat care deţine un spaţiu comercial într-un complex din Ilfov. L-au lovit cu bâte şi i-au luat câteva zeci de mii de euro.

În privința furturilor din locuințe, hoții intrau în case după ce forţau butucul de la yală, apoi furau bani şi alte bunuri.

Ei acţionau în plină zi, după ce se asigurau că proprietarii nu sunt acasă. Una dintre victimele grupării ar fi Theodor Stolojan, a cărui casă ar fi fost spartă de suspecți.

Prejudiciul total este estimat la aproximativ şase milioane de lei.

Majoritatea membrilor grupării sunt hoţi cunoscuţi de autorităţi, dar şi că ar avea legături strânse cu mai mulţi lideri ai lumii interlope.