Grupare de traficanți de medicamente, prinsă după o tâlhărie

Trei bărbați au fost arestați într-un caz de tâlhărie şi lipsire de libertate care a dus la prinderea a nouă persoane care vindeau ilegal medicamente oncologice.

Printre cei arestați se află Andrei Dulcă, fost poloist la clubul Steaua.

Alte 5 persoane sunt puse sub control judiciar pentru complicitate.

Poliţiştii au confiscat la percheziţii 16.500 de euro, 12.800 de lei şi 33 de cutii de medicamente oncologice, în valoare totală de aproximativ 86.000 de lei.

Cercetările au început în decembrie anul trecut, după ce unul dintre suspecţi a reclamat la Poliţie că a fost tâlhărit de opt bărbaţi, care l-au bătut, l-au urcat cu forța într-o maşină şi l-au dus pe malul Lacului Floreasca.

Ulterior, autorul plîngerii a revenit cu trei declaraţii prin care a negat cele sesizate, afirmând că în seara acelei zile a consumat alcool şi nu îşi mai aminteşte ce s-a întâmplat.

Făcând cercetări în acest caz, poliţiştii au reuşit să dea de urma grupării de traficanţi de medicamente oncologice.

S-a aflat și că agresorii se cunoşteau cu victima.

Partea vătămată le-ar fi vândut medicamente contrafăcute în valoare de aproximativ 60.000 de euro, iar cei păcăliți au vrut să se răzbune.

Victima este cercetată acum pentru favorizarea infractorului.

Rise Project scria, în noiembrie 2016, că Andrei Dulcă, fost poloist la clubul Steaua, coordonează o celulă de trafic de medicamente, împreună cu Ştefan Cirimpei şi Iulian Gafton, care dau anunţuri pe internet şi colectează medicamente de la pacienţi sau direct din spitale.

Tratamentele oncologice decontate de statul român, de care ar trebui să beneficieze pacienţii cu cancer, ar fi ulterior vîndute pe bani grei în Bulgaria.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS