Confidenţialitate

Gruparea de proxeneți “Spaidăr”din Galați, destructurată de DIICOT

O grupare de proxeneți din Galați, tatăl și doi fii, care exploata sexual femei, printre care și minore, în România și Spania, a fost destructurată de ofițerii de la Combaterea Crimei Organizate și DIICOT.

Cei trei capi ai rețelei de trafic de carne vie au fost arestați astăzi.

În cauză s-au făcut percheziții concomitent în Galați și în Spania, la rezolvarea cazului participând și polițiști spanioli.

Frații Cristi și Vali Spaidăr au intrat în vizorul ofițerilor de la Combaterea Crimei Organizate și a procurorilor DIICOT, după ce au început să își etaleze pe rețelele de socializare mașinile scumpe, casele de lux, ceasurile și petrecerile opulente.

Dat fiind că proveneau dintr-o familie modestă, dintr-un sat de la marginea Galațiului, și nu au muncit nici măcar o zi în viața lor, au fost filați și interceptați luni în șir, existând suspiciunea că se ocupă cu afaceri ilegale.

Așa au aflat ofițerii de la Combaterea Crimei organizate că frații Spaidăr și tatăl lor racolau fete cu situație materială precară, le promiteau că le iau de neveste și apoi le obligau să se prostitueze atât în Galați, Brăila și București, cât și în mai multe orașe din Spania.

Fetele exploatate sexual, printre care și două minore, câștigau pe zi între o mie 500 lei și o mie 200 de euro, toți banii ajungând în buzunarele proxeneților.

În urma perchezițiilor, au fost puse sub sechestru trei case de lux, ce valorează circa jumătate de milion de euro, două mașini de lux, printre care un Lamborghini Aventador de aproape 300 de mii de euro, ceasuri, telefoane mobile, bijuterii și 50 de mii de euro, bani gheață.

Unul dintre proxeneți, Cristi Spaidăr, era arestat deja într-o altă cauză.

Anul trecut, el a bătut crunt un medic ginecolog, pe holurile unei clinici din Galați, apoi a înjunghiat un taximetrist, omul fiind la un pas de moarte.