Confidenţialitate

Grupare bănuită de fraudarea unor societăţi de asigurare, destructurată de polițiști

Decontau servicii de reparații auto pentru daune fictive și fraudau astfel societățile de asigurări.

Vorbim de membrii unei grupări destructurate de polițiștii din Capitală.

Printre cei vizați în anchetă se numără și inspectori de daună, iar prejudiciul este estimat la 400 de mii de euro.

 

Poliția Capitalei  audiază în acest caz 25 de persoane – bănuite de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, şi constituire de grup infracţional organizat.

Membrii grupării au acționat între 2012-2013.  Prin intermediul unui service auto, suspecții au decontat mai multe dosare de daune fictive.

Sunt menționați în dosar şi 14 inspectori de daună.

Poliția Capitalei a făcut public și modul de operare: persoanele implicate în accidente rutiere şi care deţineau poliţă valabilă mergeau la firma respectivă pentru reparaţia autoturismului, însă avariile autovehiculelor erau amplificate fictiv, fără ştirea proprietarului, iar documentele iniţial întocmite erau înlocuite cu unele falsificate.

De asemenea, ulterior, autoturismele erau reparate, se întocmeau cereri de despăgubire de la societatea de asigurări, după care asiguratorul vira suspecţilor suma de bani corespunzătoare reparaţiei.

Totodată, în cazul autoturismelor avariate de posesori cu vinovăţie şi care nu aveau poliţe facultative, beneficiau de prelucrarea unor fotografii cu autovehiculele în cauză, astfel încât să nu fie vizibile avariile existente şi implicit să nu fie menţionate în inspecţia de risc, după care se încheia poliţa de asigurare facultativă, urmând ca la un interval de două, trei luni deţinătorul autoturimului să fie chemat în service, unde erau provocate în mod voluntar avarii sau accentuate cele deja existente.

Prejudiciul creat în acest caz este estimat la peste 400.000 de euro.

Persoanele implicate sunt duse pentru audieri la sediul Serviciului  Furturi de Autovehicule.