Grup de lucru interinstituţional pe tema riscurilor economice ale coronavirusului | AUDIO

Guvernul a adoptat, în şedinţa de marţi seară, memorandumul pentru constituirea unui grup de lucru interinstituţional care să analizeze impactul economic şi bugetar generat de efectele epidemiei de coronavirus.

”Obiectivul acestui grup de lucru este de a identifica atât riscurile economice, cât şi măsurile necesare care urmează a fi adoptate în perioada următoare pentru a reduce aceste riscuri. În acest moment, la nivelul Cancelariei primului ministru şi la nivelul ministerelor implicate sunt mai multe analize şi vor fi prezentate mâine (miercuri – n.r.) aceste estimări şi prognoze pentru perioada următoare”, a declarat şeful cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă.

Din acest grup de lucru, care va fi coordonat de către Cancelaria premierului şi de Administraţia Prezidenţială, prin Departamentul de politici economice şi sociale, fac parte Ministerul Finanţelor, Ministerul Economiei, Ministerul Transporturilor, Ministerul Muncii, Ministerul Sănătăţii şi MAE.

În dezbatere va mai fi implicate Banca Naţională a României, Autoritatea de Supraveghere Financiară, Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză, Institutul Naţional de Statistică, Institutul de Economie Mondială şi Consiliul Concurenţei, iar la lucrările grupului vor lua parte reprezentanţi ai Asociaţiei Naţionale a Exportatorilor şi Importatorilor, Camera de Comerţ şi Industrie, Consiliul Naţional al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, Coaliţia pentru Dezvoltarea României şi Asociaţia Română a Băncilor, dar pot fi invitate şi alte organizaţii reprezentative din zona socială şi economică.

Prima reuniune a grupului va alea loc miercuri, la ora 16.00, în prezența premierului în exercițiu și a guvernatorul BNR.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS