Gruia Stoica, condamnat la 4 ani de inchisoare

Omul de afaceri Gruia Stoica a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare pentru cumpărare de influență. În plus, magistrații Curții de Apel Ploiești i-au interzis și unele drepturi timp de 3 ani.

În același dosar, avocatul Doru Boștină a fost condamnat la 3 ani de închisoare pentru trafic de influență. Decizia nu este însă definitivă.

Omul de afaceri Gruia Stoica a fost arestat preventiv anul trecut, la sfârșitul lunii ianuarie, fiind acuzat de cumpărare de influență. Procurorii spun că patronul GFR, Gruia Stoica i-ar fi dat avocatului Doru Boștină 3 milioane de euro pentru a afla prețul pe care CFR Marfă îl propunea la o licitație pentru transportul cărbunelui, organizată de Complexul Energetic Oltenia. La această licitație, participa și firma lui Gruia Stoica.

La jumătatea lui februarie, Gruia Stoica era trimis în judecată în stare de arest preventiv, iar Doru Boștină avea interdicția de a părăsi țara. Din luna mai, instanța a stabilit că patronul GFR va fi judecat în arest la domiciliu.

Curtea de Apel Ploiești l-a condamnat acum la 4 ani de închisoare, dar din această pedeapsă va fi scăzută perioada de aproape 4 luni, în care Gruia Stoica a fost în arest preventiv, dar și perioada în care s-a aflat în arest la domiciliu, adică din 10 mai și până în prezent. Până la judecarea recursului, el rămâne însă în arest la domiciliu.