Confidenţialitate

Gripă aviară la granița România-Ungaria: Au fost depistate mai multe focare la ferme de păsări din estul și nord-estul țării | AUDIO

Gripă aviară la granița României: Autoritatea Sanitară Veterinară din Ungaria a descoperit mai multe focare la ferme de păsări din judeţele situate în estul şi nord-estul țării. 14.500 de raţe şi 19.500 de găini vor fi sacrifcate.

Autoritatea a avertizat în privința riscului sporit de infecţie cu gripă aviară în sezonul migraţiei de toamnă. De aceea, proprietarilor de pasări li s-a cerut să le țină în spaţii închise exceptând cazurile în care curțile sunt protejate cu plase împotriva păsărilor sălbatice. De asemenea, nutreţul şi apa pentru păsări trebuie depozitate în containere închise.

Și autoritatea sanitară veterinară din Cehia a anunţat că va lua astfel de măsuri pentru a reduce riscul apariţiei unor focare de gripă aviară.

Această boală virală foarte contagioasă apare în principal la păsările de curte şi la păsările de apă sălbatice. În mod normal, gripa aviară începe să se manifeste toamna, virusul fiind transportat de păsările sălbatice migratoare care vin din Asia în Europa.

Sursa foto: Unsplash / Egor Myznik

Citește și: Arad: Unele persoane care vând ilegal porci vii pe internet maschează anunțurile cu titluri false în încercarea de a păcăli autoritățile | AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.