Premierul Grindeanu: Peste 2 zile anunțăm dacă ministrul Justiției pleacă sau rămâne

Premierul Sorin Grindeanu va anunța, peste două zile, dacă ministrul justiției, Florin Iordache, mai rămâne sau nu în guvern.

Șeful de la Palatul Victoria a fost întrebat de jurnaliști și dacă a fost deranjat că ministrul Justiției a mințit, în ședința de guvern, atunci când a spus că are toate avizele necesare pentru aprobarea ordonanței de modificare a codului penal și a proiectului de lege privind grațierea.

„Să treacă cele 2 zile în care să discutăm – în prima bugetul, în a doua moțiunea de cenzură. E normal să rămână la dezbaterea moțiunii de cenzură, urmând ca miercuri seara sau joi să ia decizia sau să iau decizia. S-ar putea să fie înlocuit tot guvernul, dacă trece moțiunea de cenzură. La ministerul de justiție e și o situație aparte. Sunt posturile de secretar de stat libere. Dacă ar pleca și ministrul s-ar vacanta aproape toate funcțiile de conducere din minister. ”

Codul penal și codul de procedură penală tot vor fi modificate, pentru că așa cere Curtea Constituțională – a menționat premierul.

„Am cerut ministerului justiției – pentru că sunt mai multe articole declarate în întregime neconstituționale de către Curte – să dea drumul la o dezbatere. Sau Parlamentului. Pentru că – până la urmă – e normal ca acele articole declarate de către Curtea Constituțională neconstituționale să fie modificate. Altfel, se crează disctorsiuni în sitemul judiciar și … nu e normal.”

Premierul Sorin Grindeanu a fost întrebat care este temeiul adoptării ordonanței numărul 9, care prevede că, timp de 1 an, sunt suspendate plafoanele de creditare pentru administrația locală:

„S-a făcut un amendament, ca să fie și mai clare lucrurile, că nu se pot depăși anumite limite și plafoane.”

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS