Confidenţialitate

Grindeanu: Licitaţia pentru ambulanţe va fi făcută prin Secretariatul General al Guvernului

Premierul Sorin Grindeanu a anunţat, marţi, la finalul întâlnirii cu miniştrii Florin Bodog şi Carmen Dan şi cu secretarul de stat Raed Arafat, că soluţia găsită pentru achiziţionarea ambulanţelor este ca licitaţia să fie făcută prin Secretariatul General al Guvernului (SGG), în baza unui protocol încheiat între SGG, Ministerul de Interne (IGSU) şi Ministerul Sănătăţii.

“Pe mine mă interesează sa rezolv această problemă şi, dincolo de anumite sincope, care nu au fost doar acum, ci şi în perioada altor guverne, am găsit la colegii mei deschiderea de a rezolva această problemă. A fost de acord toată lumea să lucreze împreună pentru deblocarea situaţiei şi am găsit soluţia astfel încât timpul alocat derulării licitaţiilor pentru achiziţionarea ambulanţelor să fie cel mai scurt”, a spus premierul.

El a arătat că soluţia găsită a fost ca achiziţionarea ambulanţelor să se facă printr-o singură licitaţie, coordonată de către Secretariatul General al Guvernului, în baza unui protocol încheiat între SGG, Ministerul de Interne, prin IGSU, şi Ministerul Sănătăţii, astfel încât situaţia să fie deblocată în cel mai scurt timp.

Premierul a mai spus că urmează să meargă la Ministerul de Finanţe, iar discuţiile de acolo vor viza inclusiv găsirea fondurilor pentru achiziţionarea ambulanţelor.

Între ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, şi secretarul de stat Read Arafat au apărut dispute după ce Bodog a anunţat că licitaţia începută de IGSU pentru acordul-cadru de achiziţionare a noilor ambulanţe nu mai este valabilă şi că trebuie încheiat un nou protocol între Ministerul Săntătăţii şi Ministerul Afacerilor Interne, astfel încât să fie reluată procedura.

Secretarul de stat Raed Arafat l-a contrazis, susţinând că, dacă se renunţă la licitaţia începută de IGSU, se va întârzia foarte mult, astfel că primele ambulanţe vor putea fi preluate abia la jumătatea anului viitor, în condiţiile în care dotările ambulanţei şi SMURD sunt învechite.