Grindeanu, către primari: La Palatul Victoria nu sunt doar proteste. Noi lucrăm în continuare

Premierul Sorin Grindeanu îi invită pe primarii de comune din România la Guvern să discute atât cu el, cât și cu miniștrii despre toate problemele întâmpinate.

Aflat la Adunarea Generală a Asociaţiei Comunelor din România, Sorin Grindeanu le-a transmis și un mesaj primarilor, anume că la Palatul Victoria se lucrează în continuare, în pofida protestelor din fața Guvernului.

 

Premierul le-a mai spus primarilor că va avea şi un consilier de stat care se va ocupa exclusiv de problemele administraţiei locale.

Vă aştept la Guvern. La Palatul Victoria se mai întâmplă şi alte lucruri decât proteste. Noi lucrăm în continuare“, a spus Sorin Grindeanu.

Anterior, premierul a jucat și un rol: un reprezentant al administrației locale care ar fi vrut să-i transmită un mesaj premierului României dacă l-ar fi avut în faţă.

“I-aş fi spus premierului să stea de vorbă şi să-i atenţioneze pe toţi miniştrii şi secretarii de stat să primească primarii şi să stea de vorbă cu primarii, fiindcă primarii sunt cei care cunosc cel mai bine realităţile de jos, care iau în mod direct legătura cu cetăţenii. Sunt convins că fiecare dintre ei vor face acest lucru. Vă rog să-mi transmiteţi dacă n-o fac”, a declarat Sorin Grindeanu.

Premierul le-a mai vorbit primarilor și despre salariile lor, precizând că, din experienţă personală, nu este corect ca alţi angajaţi ai instituţiilor să aibă un salariu mai mare decât şeful respectivei instituţii.

“În Consiliul Judeţean Timiş n-aveam cel mai mare salariu, era al cincisprezecelea, al douăzecilea. Ăstea nu sunt lucruri normale, la fel şi în ministere. Salarizarea trebuie să fie în raport cu responsabilitatea pe care o avem fiecare din noi”, a mai spus premierul.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS