Confidenţialitate

„Grilaje între sensurile de mers” – Ar putea fi soluția pentru evitarea unor tragedii ca cea de duminică, cand un om a căzut în gol de pe un pod

Accidente grave, de tipul celui de duminică seara, în care un om am murit după ce a căzut în gol de pe un pod, pe Autostrada A1, ar putea fi evitate. Soluția este montarea unor grilaje de protecție între sensurile de mers ale șoșelei de mare viteză, susține Asociația Pro Infrastructura.

Grilajele în partea mediană a sensurilor de mers de pe drumurile expres și autostrăzi există deja în anumite zone din țară, cum ar fi pe Autostrada A3 lângă Târgu Mureș.

Daca în cazul parapeților montarea este obligatorie atunci când se construiește un drum, grilajele dintre sensuri nu sunt prevăzute ca cerință standard, spune Ionuț Ciurea de la Asociația ProInfrastructura.

„Imaginați-vă ce ar fi înseamnat ca un autocar plin cu pasageri să fie implicat în așa ceva”, spune Ionuț Ciurea.

Grilajul ar putea fi soluția pentru evitarea unor tragedii ca cea de duminică seara, când un barbat de 48 de ani a căzut în gol de pe un viaduct al autostrăzii Sibiu Boița. Nu este primul accident de acest fel:

Vă reamintesc, două accidente în lanț au avut loc duminică seara.

Primul s-a produs după ce trei autoturisme au intrat în coliziune, iar un tânăr de 27 de ani a fost rănit. La scurt timp după, la o distanță mică de primul accident, un microbuz de marfă și o mașină s-au ciocnit.

Șoferul microbuzului a coborât din autovehicul și a observat cum mașina din spatele său a lovit parapetul, ricoșând spre el. Pentru a evita accidentul, bărbatul a sărit între parapeții mediani și a căzut în gol.

Foto: Asociația Pro Infrastrucură